marți, 7 decembrie 2010

Natura Pacatului sau "de ce nu exista cu adevarat pacate" ?

Va voi explica aici de ce nu cred in notiunea de pacat.
Pacat inseamna, in acceptiunea clasica "a gresi in fata lui Dumnezeu" ;multa lume se teme ca daca se vor purta necuviincios il vor supara pe Dumnezeu.
Dar sa vedem de unde a pornit ideea de pacat.
Crestinii spun ca Eva a gustat din fructul oprit la indemnul sarpelui, iar apoi l-a indemnat si pe Adam, care i-a urmat exemplul.
Dar sa o luam usor:
Suntem de acord cand Satana o indemna pe Eva sa guste din fructul oprit, el era deja un inger cazut, deci este un inger razvratit dinainte de crearea oamenilor.
Stim ca l-a un moment dat a existat o lupta in Rai intre Mihail si Lucifer, fiecare avand de partea s-a ingerii care ii erau loiali.
Acum sa vedem ce au zis ingerii Sfinti la caderea lui lucifer si a celorlalti razvratiti; citez din apocalipsa cap 12 vers 10: "Si am auzit glas mare, in cer, zicand: Acum s-a facut mantuirea si puterea si imparatia Dumnezeului nostru si stapanirea Hristosului Sau, caci aruncat a fost parasul fratilor nostrii, cel ce ii para pe ei inaintea Dumnezeului nostru ziua si noaptea".
Observam ca ingerii il numesc pe Satan, "parasul fratilor nostrii". Am fost deacord ca el a cazut inainte de crearea omului; deci pe cine para daca oamenii nu fusesera inca creati ?
Deci el ii para pe ingerii loiali, dar ingerii nu au pacate, rezulta ca el inventa pacate pe care le atribuia ingerilor (care prin definitie nu pot gresii pentru ca sunt Sfinti si au toata cunoasterea), cu alte cuvinte il minte pe Dumnezeu.
De aici ne dam seama ca pacatul este o inventie a satanei pentru ca cel care cred in pacat sa traiasca cu regret pentru ziua de ieri si cu teama pentrru ziua de maine; iar astfel ne facem singuri rau, pentru ca insusi Isus a spus: "Prin cuvintele tale te vei mantui, prin cuvintele tale te vei osandi"
Astfel noi singuri ne atragem osanda prin propriile conceptii.
Singura regula care cred ca exista in raport cu Dumnezeu, si care ne fiind respectata ar atrage oarece consecinte sunt cuvintele Sfantului: "IUBESTE...si fa ce vrei", cu alte cuvinte nu exista greseala in numele iubirii.

Un comentariu: