miercuri, 2 martie 2011

Legea Atractiei si Dreptul Divin

Despre Legea Atractiei s-a mai scris, despre Dreptul Divin de asemenea; aici vreau sa dovedesc ca nu pot exista separat. Practic toate realizarile noastre se leaga sub o forma sau alta de aceste doua mari "aspecte spirituale".
Conform Legii Atractiei, noi atragem experiente si realizari conforme cu increderea noastra, manifestata prin emotii, dintre care cele mai puternice in sensul Legii sunt: bucuria, si din pacate, frica.
Stim de la bunici ca "de ce ti-e frica nu scapi", sau "este mai probabil sa te intalnesti cu cineva atunci cand esti cu cineva cu care nu vrei sa fi vazut".
De asemenea, daca traim emotia "actului implinit", cu alte cuvinte, daca traim bucuria realizarii a ceea ce inca nu am realizat, atunci punem in miscare legea pe care a expuso Isus cand a spus: "Inainte sa ma chemi Eu voi veni", sau "ceea ce cereti sa credeti ca ati primit deja".
Si atunci de ce aceasta lege nu functioneaza intotdeauna ?
Este posibil, ca intr-o viata anterioara sa fi gresit cu privire la un aspect pe care acum il vrem implinit, de exemplu, spunea domnul Dragos Argesanu (psiholog)...o fata avea probleme cu spiritele focului (salamandre), trimise de o vrajitoare, si nici un barbat nu se putea atinge de ea in sens fizic pentru ca nimeni nu suporta (desi era frumoasa). S-a aflat in final, ca pacienta fusese intr-o viata anterioara inchizitor.
Din toate astea tragem concluzia ca Dreptul Divin este cel care guverneaza ceea ce avem si ceea ce nu avem voie sa experimentam la toate nivelele.
Dar sa nu disperam, dupa cum spuneam, Tatal vrea doar sa fim fericiti, deci dreptul la fericire este un Drept Divin al fiecaruia, problema este sa il acceptam si sa stim sa profitam de el.

2 comentarii:

  1. domnul Dragos Argesanu (psiholog) corectati... PSIHIATRU!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru unele persoane, fericirea inseamna sa faca "pacate", asa cum le zice Biserica.
    Mai vrea atunci Tatal ca si acele persoane sa fie fericite, desi pacatuiesc?

    RăspundețiȘtergere